Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa jarzynowa z makaronem

3.0
(20)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki główne

woda 1 l
kość 2
papryka czerwona 1/2
cebula 1/2
różyczki brokuła 8
marchewka 1
kukurydza w puszce 4 łyżka
groszek konserwowy 4 łyżka
natka pietruszki 5 gałązka
koper świeży 5 gałązka
roszponka 1 garść
makaron muszelki 300 g

Przyprawy

sól
Pieprz czarny Prymat w młynku
chili Prymat

Porada

Użyłam kości z udźca indyka, a makaron wcześniej ugotowałam ( waga po ugotowaniu )

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa jarzynowa z makaronem

Do garnka wlać wodę, włożyć i myte kości i gotować około 40 minut, po 20 minutach wywar posolić. Po tym czasie kości wyjąć a wywar przecedzić aby był klarowny. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i marchew oraz paprykę i gotować prawie do miękkości. Potem dodać groszek, kukurydzę i podzielone na części różyczki brokuła. Dodać pieprz i chili oraz natkę, roszponkę i koperek i gotować zupę jeszcze kilka minut. Na koniec dodać ugotowany makaron, wymieszać zupę i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak