Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koktajl jeżynowy z nutą pikanterii

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

mleko 500 ml
jeżyny 1 szkl
miód 1 łyżeczka
lody waniliowe 2 gałki
kawa rozpuszczalna 2 łyżeczki
otręby pszenne 4 łyżki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat

dodatkowo

mleko 50 ml
czekolada gorzka 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Koktajl jeżynowy z nutą pikanterii

Do blendera wlewamy mleko, dodajemy umyte jeżyny, kawę, lody oraz miód. Dosypujemy otręby i pierz cayenne. Miksujemy przez chwilę.
Przygotowane wcześniej szklanki napełniamy koktajlem do 2/3 wysokości.
Pozostałe mleko dobrze spieniamy. Ostrożnie wlewamy do szklanek. Jest rzadsze więc powoli spłynie na dno. Dekorujemy startą czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 24.10.2015 12:08
i ten niebieski kolorek...apetycznie wygląda
wedith1 18.09.2015 14:04
Kolor zachwycający!
w mojej kuchni 18.09.2015 11:18
same pyszności
sammakko 18.09.2015 09:19
Dziękuję bardzo :) Tak mi posmakował, że z nikim się nie podzieliłam ;)
Damiano
Damiano 18.09.2015 08:49
pyszny koktajl
Krystyna32 18.09.2015 08:14
wygląda pysznie
Konczi 18.09.2015 07:40
wygląda super :)
Franciszek 18.09.2015 00:48
dobry koktajl
Megg 17.09.2015 21:48
bardzo lubie takie koktajle
hahanka 17.09.2015 21:36
oryginalny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak