Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosowe kulki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

wiórki kokosowe 15 dag
cukier puder 3 łyżki
mleko 1 szkl
likier kokosowy 4-5 łyżek
mleko w proszku 15 dag
sok z cytryny do smaku

Dodatki

migdały
wiórki kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowe kulki

Kroki postępowania

1
Mleko zagotować, wsypać wiórki kokosowe, wymieszać.
Krok 1 - Kokosowe kulki foto
2
Połączyć z mlekiem w proszku, przykryć i ostudzić.
Krok 2 - Kokosowe kulki foto
3
Masło z cukrem pudrem utrzeć na puszystą masę.
Krok 3 - Kokosowe kulki foto
4
Następnie ucierając dodawać stopniowo zimny kokos i likier. Odłożyć do lodówki na 1 godzinę.
Krok 4 - Kokosowe kulki foto
5
Migdały sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki. Z masy formować kuleczki i wkładać po 1 migdale.
Krok 5 - Kokosowe kulki foto
6
Uformować kuleczki, obtoczyć w wiórkach kokosowych, schłodzić.
Krok 6 - Kokosowe kulki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 07.07.2017 12:28
Należy dodać około 10 dag masła :)
Ada-Gaba 04.07.2017 13:20
bardzo pyszne
Ania321 03.07.2017 23:40
ale pyszności :)
IZABELA29 03.07.2017 18:49
Pyszne kuleczki
JulkaTomeczek 03.07.2017 18:27
Fajne kuleczki. Ile trzeba dac masla bo w składnikach go nie ma.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak