Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowa malinka
2. Ciasto kokosowe: Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Następnie dodajemy wiórki kokosowe i dokładnie łączymy z pianą z białek. Przelewamy do blaszki o tych samych wymiarach wyłożonej papierem do pieczenia, wierzch posypujemy płatkami migdałów i pieczemy ok. 25 minut w 180 stopniach i studzimy.
3. Galaretka: Wszystkie galaretki rozpuszczamy w 4 szklankach wrzątku i studzimy. Można użyć dwóch zwykłych galaretek malinowych rozpuszczonych w takiej samej ilości wody.
4. Krem: Galaretkę dokładnie rozpuszczamy w 1/3 szklanki wrzątku i studzimy. Maliny rozgniatamy. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Dodajemy serek mascarpone i dokładnie razem mieszamy. Następnie dodajemy maliny oraz zimną ale płynną galaretkę i bardzo dokładnie mieszamy (dobrze jest przelać galaretkę przez sitko na wypadek gdyby nie rozpuściła się dokładnie).
5. Przełożenie: Na biszkopcie układamy maliny, które zalewamy tężejąca galaretką i wstawiamy do lodówki do jej całkowitego zastygnięcia. Na galaretce rozsmarowujemy krem. Na kremie delikatnie kładziemy ciasto kokosowe i ponownie wkładamy do lodówki do zastygnięcia kremu. Smacznego :)