Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosanki z czekoladą

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 6 szt
cukier drobny 1 1/2 szkl
cukier waniliowy 2 łyżki
wiórki kokosowe 300 g
czekolada gorzka 100 g
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosanki z czekoladą

Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Na najwyższych obrotach dodawać partiami cukier i na końcu cukier z prawdziwą wanilią. Pianę wymieszać z wiórkami kokosowymi. Czekoladę drobno posiekać i wmieszać do kokosanek. Nakładać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia za pomocą woreczka foliowego z odciętym końcem lub worka cukierniczego z szeroką końcówką. Zachowując odstęp. Piec przez 20min w temperaturze 180 *C. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 18.01.2014 18:59
oj wspaniałe Ci wyszły :)
caralajna 12.01.2014 16:24
kokosanki mogłabym jeść garściami :)
gosia56 08.01.2014 11:01
takich jeszcze nie jadłam super
fotoviderek 06.01.2014 10:02
Pyszne te kokosanki :)
adelajda 05.01.2014 20:10
będą mi smakowały :)
Rycerz
Rycerz 05.01.2014 20:04
Ciekawe połączenie składników.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak