Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosanki na białkach

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 2 szt.
sól 1 szczypta
cukier 100 g
wiórki kokosowe 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosanki na białkach

Kroki postępowania

1
Białka ubijam ze szczyptą soli na sztywno, partiami powoli wsypuję cukier i dalej ubijam, aż masa będzie puszysta i błyszcząca.
Krok 1 - Kokosanki na białkach foto
2
Wtedy wsypuję do miski z pianą wiórki kokosowe. Całość mieszam łyżką.
Krok 2 - Kokosanki na białkach foto
3
Za pomocą dwóch łyżeczek nabieram porcje masy i formuję beziki układając je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 150*C i piekę ok. 20-30 minut (u mnie 32 minuty).
Krok 3 - Kokosanki na białkach foto
4
Beziki powinny tylko troszkę się zarumienić - zmienić kolor z białego na beżowy.
Krok 4 - Kokosanki na białkach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andrzej8 10.07.2013 12:00
mniam mniam
Katarzyna34 10.07.2013 11:03
chętnie bym się skusiła na kilka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak