Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluseczki bograczowe z puree ziemniaczanego

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

purée ziemniaczane 1,5 szklanki
sól
mąka ziemniaczana 1/3 szklanki
żółtko jajek 1 średnie

Przepis i sposób przygotowania na: Kluseczki bograczowe z puree ziemniaczanego

Kroki postępowania

1
Świetny sposób by nie wyrzucać jedzenia a zrobić doskonały dodatek do dań:) A jak zrobić? tak:
Do miski wrzucamy wszystkie składniki i zagniatamy. Jeśli purre jest z prosto z lodówki, musimy zostawić by miało temperaturę pokojową. Jeśli ciasto po wyrobieniu nadal jest klejące, dodajemy więcej mąki. Wyrabiamy aż nie przykleja sie do palców, następnie formujemy w walec.
Krok 1 - Kluseczki bograczowe z puree ziemniaczanego foto
2
Walec dzielimy na mniejsze części, z których formujemy wałeczki grubości ok. 1/5cm.
Krok 2 - Kluseczki bograczowe z puree ziemniaczanego foto
3
Kroimy na małe części..
Krok 3 - Kluseczki bograczowe z puree ziemniaczanego foto
4
Kluseczki wrzucamy surowe do gotującego się bograczu - mają wtedy świetny smak i delikatnie zagęszczają zupę. Podajemy gdy wypłyną (+2minuty). Pycha!
Krok 4 - Kluseczki bograczowe z puree ziemniaczanego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 05.02.2014 21:54
fajny przepis
gosia56 05.02.2014 21:43
na pewno pyszne
Patriszja
Patriszja 05.02.2014 21:22
mmm lubię to :)
pajbek 05.02.2014 21:05
Dla mnie pycha :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak