Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

klopsiki w sosie podgrzybkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Masa

mięso mielone wieprzowe 1 kg
sól i pieprz
cebula podsmażona
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 2 szt
Majeranek suszony Prymat

Wywar

woda ciepła
kostki rosołowe (warzywne albo drobiowe)

sos

mąka pszenna
grzyby leśne
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: klopsiki w sosie podgrzybkowym

Zmiel mięso na maszynce.
Dodaj jajko, bułkę tarta majeranek sól pieprz i wymieszaj.
Uformuj klopsiki i obsmaż na patelni w mące.
Usmażone klopsiki włóż do wywaru i pogotuj w garnku , dodaj grzyby.
Na koniec dopraw sos przyprawami zaciągnij sos zawiesina z mąki i zabiel lekko śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak