Przepis i sposób przygotowania na: Klops w sosie pietruszkowym (danie lekkostrawne)
Kroki postępowania
Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Mięso umyć, pokroić i zmielić razem z bułkami i pietruszką. Dodać jajko, zmiażdżony czosnek i sól do smaku.
mięso mielone wołowe | 25 dag |
mięso mielone wieprzowe | 25 dag |
mleko | 1 szklanka |
bułka czerstwa | 2 szt. |
jajko | 1 szt. |
czosnek | 3 ząbki |
masło | 1 łyżka |
natka pietruszki | 1 łyżka/posiekana |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 2 łyżki |
sól |
pietruszka | 20 dag/korzeń |
mleko | 1/4 szklanki |
mąka | 1 łyżka |
masło | 1 łyżka |
natka pietruszki | 3 łyżki/posiekana |
sól do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: