Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

klops na dwa sposoby

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1,2 kg
jajko 3 szt
cebula 1 szt
Pieprz czarny mielony Prymat
sól
Bułka tarta klasyczna Prymat
szpinak świeży 0,5 kg
pierś z kurczaka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: klops na dwa sposoby

Do mięsa mielonego dodać jajka Bułke tartą i przyprawy oraz cebulę -najlepiej zeszkloną na masełku Dobrze wyrobić masę mięsną. Szpinak zblanszować w osolonej wodzie ,a następnie przesiekać.Pierś z kurczaka ugotować w osolonej wodzie.Przygotowane mięso podzielić na dwie części.Każdą rozłozyć na folii na jednej ułozyć przygotowaną pierś z kurczaka .Całość zwinąć w rulon,aby powstał klops .Pierś owinąć mięsem.Na drugiej rozłożyć szpinak i także zwinąć.Gotowe klopsy ułożyć na blaszce i upiec w piekarniku (ok 1 godz w temp 180st)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 24.04.2014 09:57
Fajne mięsko :-)
halina17 22.04.2014 13:56
Dobry przepis-smaczne.
w mojej kuchni 22.04.2014 11:35
coś pysznego dla mnie...
Czyki 22.04.2014 09:48
Na pewno bardzo smaczny:)
gosia56 22.04.2014 09:39
Na pewno pyszny ;)
Renata9 22.04.2014 08:40
jakie pyszne klopsy zrobiłaś, mniam
Aleksandra/Olcia 22.04.2014 08:31
bardzo fajny pomysł.do wypróbowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak