Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kieszonki ze śliwką

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

schab 4 plastry
śliwki 10 dkg
ogórki konserwowe 2 sztuki
boczek wędzony 10 dkg
sól i pieprz 1 do smaku
czubrica czerwona 1 do smaku
mąka pszenna 1 do smaku
olej 1 do smażenia

sos

śmietana 18 proc 1/2 szklanki
mąka krupczatka 1 i 1/2 łyżki
wywar mięsny 1 od pieczenia mięsa

Przepis i sposób przygotowania na: Kieszonki ze śliwką

Kroki postępowania

1
Plastry schabu nacinam z jednej strony tworząc kieszonkę. Solę, pieprzę, posypuje cubrzycą w środku kieszonki i na zewnątrz. Śliwki kroję na pól wzdłuż, pozbawiam pestek, korniszona kroje w paski, boczek także.
Krok 1 - Kieszonki ze śliwką foto
2
Kieszonki nadziewam śliwką, boczkiem, i ogórkiem.
Krok 2 - Kieszonki ze śliwką foto
3
Obtaczam w mące i smażę na oleju. W między czasie podlewam wodą i duszę na wolnym ogniu aż schab będzie miękki około godzinę.

Krok 3 - Kieszonki ze śliwką foto
4
Podczas smażenia mięsa i podlewania otrzymałam około 1 szklankę wywaru.
Krok 4 - Kieszonki ze śliwką foto
5
Do kubka wlewam śmietanę, dodaję do niej mąkę i rozrabiam. Po wyjęciu mięsa wlewam do gotującego się wywaru. Mieszam do zagotowania i wyłączam gaz.
Krok 5 - Kieszonki ze śliwką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 24.11.2015 08:09
wspaniałe :) palce lizać! :)
Wiktoria29 23.11.2015 16:36
śliwka z ogórkiem, ciekawe połączenie
Ada-Gaba 23.11.2015 14:56
apetyczne mięsko
Janina 23.11.2015 14:54
Pyszności ;))
Benita 23.11.2015 13:36
smacznie wyglądają
aginaa 23.11.2015 12:29
fajny pomysł
monikaT83 23.11.2015 11:23
Ale apetyczne mięsko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak