Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kieszonki z mortadeli w cieście

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mortadela
pomidor 1 sztuka
bazylia do smaku
sól do smaku
jajko 1 sztuka
mąka
piwo 1/2 szklanki
Papryka słodka mielona Prymat (wędzona)

Przepis i sposób przygotowania na: Kieszonki z mortadeli w cieście

Kroki postępowania

1
Mortadele kroimy pierwszy kawałek nacinamy nie do końca a drugi kawałek do końca mortadeli wtedy wyjdzie nam kieszonka. W środek wkładamy plasterki sera plasterek pomidora oprószamy go solą i bazylią i ponownie wkładamy plaster sera.
Krok 1 - Kieszonki z mortadeli w cieście foto
2
Ciasto: W misce wymieszać piwo z jajkiem 1 łyżeczką papryki wędzonej, szczyptą soli. Dodać stopniowo mąkę i mieszać aż uzyskamy gęstą masę jak śmietana.Mortadelę oprószamy papryką słodką wędzoną. I maczamy w cieście z obu stron.
Krok 2 - Kieszonki z mortadeli w cieście foto
3
Smażyć na złoto brązowy kolor z obu stron.
Krok 3 - Kieszonki z mortadeli w cieście foto
4
Podawać na ciepło.
Krok 4 - Kieszonki z mortadeli w cieście foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawlito 03.01.2014 07:22
bardzo apetycznie wygląda aż zgłodniałem
AnielskaSlodycz 17.07.2013 15:21
świetny przepis, wykorzystam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak