Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasa pieczona z cebulą

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
W te upały stanie nad garami bywa męczące. Takie przepisy, jak ten, są idealny rozwiązaniem. Niby czas długi, jednak przygotowanie jest bardzo proste i szybkie.

Składniki:

Składniki:

kiełbasa 4 sztuki
cebula 400 gramów
wrzątek 400 mililitrów
koncentrat pomidorowy 90 gramów
Oregano suszone Prymat 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
Tymianek suszony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasa pieczona z cebulą

Kiełbasy nacinamy z obu stron.
Cebule kroimy w piórka. Zalewamy wrzątkiem, dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy, dokładnie mieszamy. Przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Na wierzch układamy kiełbasę, „wbijając do spodu”. Pieczemy z termoobiegiem 30 minut w 180°C, następnie kiełbasę odwracamy i pieczemy kolejne pół godziny.
Podajemy z bagietką lub innym ulubionym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak