Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keks na białkach

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 1 szklanka
mąka 3 szklanki
olej 1 szklanka
mleko 1/2 szklanki
cukier 3/4 szklanki
zapach waniliowy 1 szt
proszek do pieczenia 1/5 łyżeczki
rodzynki 3 łyżki
żurawina suszona 3 łyżki
ananas kandyzowany 4 łyżki
orzechy włoskie 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Keks na białkach

Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Dodawać porcjami cukier i dalej ubijać. Wlewać małym strumieniem olej nie przerywając ubijania. Następnie wlewać powoli mleko. Przesiać mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać delikatnie łyżką. Na koniec dodać bakalie i wymieszać. Wlać ciasto do formy keksowej. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 50 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasia37 09.01.2016 17:38
ale wesołe ciacho z takimi kolorkami :)
pestka 27.10.2015 07:33
smaczny deser
matesko 21.10.2015 15:41
Dobre wykorzystanie pozostałych białek
molanka 20.10.2015 12:49
dobry pomysł na zużycie białek, które np.zostają po robieniu pączków
Ola1young 20.10.2015 12:24
wspaniały deser :)
Ewelina1991 20.10.2015 08:44
wspaniały keks!!
jagoda5913 20.10.2015 01:02
piękny keks
Aannkaa82 19.10.2015 19:56
To znaczy robiłam babeczki z podobnego ciasta :)
Aannkaa82 19.10.2015 19:55
Ostatnio robiłam podobne babeczki :) smaczne
Renata9 19.10.2015 18:57
Smaczne ciacho :-)
Konczi 19.10.2015 18:57
skusiłabym się na taki keks

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak