Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kawałki banana w kremowej skórce z wiórkami kokosowymi

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiórki kokosowe 1 szklanka
bita śmietana 3/4 szklanki
mięta liście 3 sztuka
banan 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Kawałki banana w kremowej skórce z wiórkami kokosowymi

Banany obrać ze skórki przekroić na pół.
Każdą połówkę zanurzyć w bitej śmietanie (ubiłam śmietanę kremówkę z niewielką ilością cukru pudru), tak by banany pokryły się grubą warstwą kremu, a następnie obtoczyć w wiórkach kokosowych.
Banany pokroić na plastry o grubości ok 1-2 cm
Przed podaniem udekorować liśćmi mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 21.01.2013 14:04
wyśmienite !!
mysza75 21.01.2013 13:31
Proste, szybkie i jakie smaczne , bombowy przepis :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak