Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Katarzynka

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajek 10
cukru 2 szklanki
mąki pszennej 2 szklanki
suchego maku 1/2 szklanki
kakao 2 płaskie łyżki
margaryny 50 dag
proszku do pieczenia 4 płaskie łyżeczki
powidła śliwkowe
Biszkopty 1 paczka

Przepis i sposób przygotowania na: Katarzynka

CIASTO:
1. Margarynę utrzeć z cukrem, dodając po 1 żółtku.
2. Ubić pianę z białek i, razem z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia,dodać do utartej masy z margaryny.
3. Ciasto podzielić na 3 części:
- jedną pozostawić białą
- do drugiego ciasta dodać mak
- do trzeciego ciasta dodać kakao

PRZYGOTOWANIE DO PIECZENIA:
Na blaszkę wylewamy ciasto białe, na to powidła śliwkowe,1/2 paczki biszkoptów, wylewamy ciasto z makiem, znowu powidło i resztę biszkoptów i wylewamy ciasto kakaowe. Pieczemy w temperaturze 150 stopni przez ok. 1 godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 24.01.2014 10:13
Bardzo fajne ciasto, lubię takie :)
Maniek2 03.10.2013 16:43
lubię takie ciasta
caralajna 11.09.2013 07:31
fajne ciasto
karolina1869 17.08.2013 17:50
apetycznie wygląda
anemon 09.08.2013 13:25
Świetne ciasto i ładna nazwa.
gosia56 08.08.2013 21:01
napewno pyszne ciasto
Róża1 07.08.2013 17:39
wyśmienite ciacho!!!!
Robert10 30.07.2013 22:02
bardzo fajne
Czarnula87 29.07.2013 16:58
z makiem lubię
tomek18 28.07.2013 21:41
znakomity ciasto;)
Mniam 28.07.2013 16:12
Super ciasto! Poproszę kawałek:)
Marta1986 28.07.2013 14:58
pyszne ciasto
kriko 28.07.2013 14:43
pyszne ciasto
Krzysztof15 28.07.2013 14:36
bardzo lubie,super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak