Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszka ryżowa z musem melonowym i mlekiem migdałowym

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

melon miodowy 1 sztuka
ryż biały 1/4 szklanki
cukier trzcinowy 3 łyżki
woda 3/4 szklanki
mleko migdałowe 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszka ryżowa z musem melonowym i mlekiem migdałowym

Ryż gotujemy w posłodzonej wodzie aż do rozgotowania, czyli zwiększamy czas podany na opakowaniu o około 7-10 minut. Gdy ryż wystygnie miksujemy go za pomocą blendera do uzyskania gładkiej masy. Melona obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i w osobnym naczyniu również miksujemy za pomocą blendera w celu uzyskania konsystencji musu. Zmiksowany ryż i mus melonowy łączymy razem z mlekiem migdałowym. Ponownie miksując przez kilka sekund w celu połączenia składników.

Gotową masę przekładamy do salaterek.

Kaszka ryżowa z musem melonowym i mlekiem migdałowym może stanowić zarówno wspaniały deser, jak i pożywne śniadanie lub kolację :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 12.03.2014 12:51
bardzo smaczne śniadanie
Granita 13.02.2014 07:58
świetny przepis
adelajda 07.01.2014 08:38
nigdy nie jadłam takiej kaszki :)
Mniam 02.11.2013 09:27
Smaczny początek dnia :)
Łucja 02.11.2013 07:48
musiała być pyszna :)
msmors 02.11.2013 07:06
ciekawa kaszka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak