Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza perłowa z patelni

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 2 szt
cebula 1 szt
cukinia 1 szt
kiełbasa swojska 15 dag
Papryka słodka mielona Prymat
sól
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
olej rzepakowy 1 łyżka
kasza 1 woreczek

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza perłowa z patelni

Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy. Pomidory obieramy z skórki. Cukinie myjemy nie obieramy kroimy w plasterki. Cebule siekamy.Kiełbasę kroimy w plasterki. Na patelni dość dużej podsmażamy na oleju pokrojoną cebulę ,dodajemy cukinię ,kiełbasę w plasterkach .Smażymy. Dodajemy pokrojone pomidory . Doprawiamy solą ,pieprzem papryką słodką.Gdy warzywa i kiełbaska są podsmażone dodajemy kasze mieszamy i jeszcze chwilę smażymy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 27.11.2012 11:09
apetyczne, smaczne i zdrowe, po prostu uwielbiam takie dania
iwa643 27.11.2012 10:37
Szybko i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak