Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza gryczana z kapustką włoską i papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasa gryczana 1 woreczek
kapusta włoska 1/4 szt
cebula 1 szt
papryka czerwona 1/2 szt
kiełbasa 1 laska
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyzeczki
przyprawa uniwersalna
olej 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza gryczana z kapustką włoską i papryką

Kaszę gryczana gotujemy według przepisu na opakowaniu . Studzimy . Kapustę włoską kroimy jak na bigos i gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej . PO ugotowaniu odcedzamy Na patelni podsmażamy posiekaną cebulką. Gdy cebulka się zarumieni dodajemy na patelnie paprykę w proszku mieszamy . Dodajemy pokrojona paprykę .Podsmażamy chwile . Dodajemy pokrojoną kiełbasę . Smażymy . Teraz dodajemy kapustę dobrze mieszamy . dusimy chwilę .Na koniec dodajemy kasze .Mieszamy .doprawiamy pieprzem ,sola do smaku .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 03.09.2012 13:03
super
agaK. 03.08.2012 12:07
ciekawe
EWI 03.08.2012 08:20
fajna
iwa643 03.08.2012 07:53
polecam na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak