Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartoflana z serkiem i natką pietruszki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 5 szt
natka pietruszki
serek topiony 1 szt
śmietana 1/2 szklanki
bulion warzywny 1,5 litra
masło 1 lyżka
mąka 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
cebula 1 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kartoflana z serkiem i natką pietruszki

Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę. Na dużej patelni na maśle podsmażamy posiekany czosnek i cebulkę . PO ok 2 min dodajemy pokrojone ziemniaki. Kiedy ziemniaki robią się złote posypujemy mąką i mieszamy. Zalewamy bulionem - mieszamy i zagotowujemy. Całość przelewamy do garnka i zagotowujemy. Miksujemy ale tylko chwilę , aby zostały kawałki ziemniaków. Dodajemy serek topiony i mieszamy. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Zaciągamy śmietana i dodajemy dużo posiekanej natki pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak