Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartofelki marcepanowe.

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

migdały 100 gram
cukier puder 100 gram
aromat migdałowy 1 łyżeczka
kakao 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kartofelki marcepanowe.

Migdały obrać ze skórki.Wrzucić do blendera i zmielić.Dodać cukier puder oraz aromat i razem zmiksować na gładką masę.Z masy marcepanowej uformować kulki,obtoczyć w kakao.Kartofelki zawinąć w folię i przewiązać złotym,srebrnym sznureczkiem.Mały świąteczny akcent.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 31.12.2014 10:06
podobaja mi sie
gibli 27.08.2014 20:57
fajne i smaczne)
Kejti 05.03.2014 19:46
Fajne i proste :-)
Rafał10 16.01.2014 10:24
fajne i bardzo łatwe :) nawet się nie spodziewałam że są takie proste heh :)
adelajda 15.12.2013 14:38
robiłam marcepanki podobnie :)
Renata9 13.12.2013 20:57
pyszne te kartofelki marcepanowe
Christopher 13.12.2013 20:24
Wspomnienie dzieciństwa.
sanielcia 13.12.2013 19:43
muszą być pyszne
Rysia 13.12.2013 19:32
2 łyżki KAKAO,jakoś nie mogę zmienić edycji,ale w opisie jest kakao wymienione.
Czarnula87 13.12.2013 19:21
kocham marcepan mniam
SmacznaPyza 13.12.2013 19:20
2 łyżki kaka - co to jest kaka ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak