Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karp przygotowany do zalewy z galarety

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp 5 szt
marchew 200 g
sałata do dekoracji 1/4 szt
cytryny 2 szt
jabłka 1/4 szt
natka pietruszki 2 gałązki
por 1/6 szt
pomarańcza 1/6 szt
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1/2 op
przyprawa uniwersalna 1 doza
Pieprz czarny mielony Prymat 1 doza

Przepis i sposób przygotowania na: karp przygotowany do zalewy z galarety

Karpia w dzwonkach gotujemy najlepiej w rondlu o dużym dnie lub patelni lub w piecu na parze z warzywkiem ,pieprzem ,przyprawą do ryb i odrobiną cytryny.oraz 100g marchewki którą potem użyjemy do dekoracji .

Przygotowujemy półmisek lub talerz do dania,plus róże z marchwi ,liście z pory na środek sałatę natkę, i to co nam będzie sie podobać,oraz cząstki cytryn i pomarańczy oraz liść z jabłka ....

PRZEPIS NA GALARETĘ NIE UWZGLĘDNIONY W PRZEPISIE GŁÓWNYM!!!!!!...

Polecam zrobienie auszpiku (tzw.galarety z) warzywka ,500ml wody, żelatyna spożywcza ok 20-30g,czosnku,liścia laurowego, ziela angielskiego,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 01.03.2014 10:51
pomysł fantastyczny
patryska76 01.03.2014 10:44
Świetny pomysł ;-)
adelajda 01.03.2014 09:08
ni jadam karpia ale dekoracja super
Czyki 01.03.2014 08:32
Jak pięknie wygląda :):)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak