Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karmelówka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spirytus 700 ml
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Karmelówka

Kroki postępowania

1
2 łyżki cukru zrumienić na brązowo na patelni ciągle mieszając. Im dłużej będziemy przypiekać tym będzie on ciemniejszy
Krok 1 - Karmelówka foto
2
Dolać porcjami 3 szklanki wody. Zagotować ciągle mieszając do całkowitego rozpuszczenia cukru. Ostudzić.
Krok 2 - Karmelówka foto
3
Zlać karmel do butelek napełniając je do połowy wysokości. Dopełnić spirytusem. Pozostawić na tydzień, żeby składniki się "przegryzły"
Krok 3 - Karmelówka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 28.02.2014 18:07
jeszcze nie robiłam ale zamierzam ją zrobić
pestka 12.12.2013 08:42
taką karmelówkę robił zawsze mój Dziadek, ja jeszcze nie próbowałam
Róża1 21.11.2013 22:59
stary dobry przepis :-)
Jansko 21.05.2013 09:35
taką lubię
Skoter 23.04.2013 14:05
ładnie wygląda
adelajda 22.03.2013 10:21
na pewno pyszna !
Rafał10 20.03.2013 08:08
karmelówka! Uwielbiamy sączyć :)
okrysia 15.03.2013 16:53
Smaczne to!
KasiaK90 14.03.2013 13:09
ale bomba :)
Halina7 13.03.2013 16:15
skuszę się
matesko 13.03.2013 12:09
chętnie taką popróbuję
Krakowianka 13.03.2013 08:51
takie napoje to ja bardzo lubię ;)
Janina 13.03.2013 08:24
Bardzo smakowite
msmors 13.03.2013 08:22
na pewno smakuje doskonale
Pyszota 13.03.2013 08:21
bardzo lubię takie eksperymenty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak