Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka na czerwono

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 500 g
pomidory 400 g
marchewka 1 duża
pietruszka 1 mała
cebule 2 szt
ketchup pikantny 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat
przyprawy do karkówki
sól do smaku
pieprz
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka na czerwono

1. Mięso umyć, osuszyć, rozbić lekko tłuczkiem, natrzeć przyprawą do karkówki.
Warzywa obrać, umyć.
Cebulę pokroić w półplasterki, marchew i pietruszkę zetrzeć na grubej tartce.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, miąższ pokroić w kostkę.
2. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć mięso z obu stron, przełożyć do rondelka.
Włożyć na patelnię cebulę, chwilę smażyć, dodać utarte marchew i pietruszkę.Smażyć 5 minut , włożyć wszystko do rondelka z mięsem.
Podlać 150 ml wody, przykryć i dusić na małym ogniu ok. pół godziny.
Dodać pomidory i gotować jeszcze 15 minut.
3. Na koniec doprawić keczupem, solą , pieprzem i papryką.
Podawać z ziemniakami lub z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak