Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka a’la mexicana

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

puszka czerwonej fasolki 240 g
papryka czerwona 0,5 szt
cebula 2 szt
ogórki kiszone 3 szt
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyż
sól i pieprz
rękaw do pieczenia 1 szt
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 2 łyż
karkówka 0,7 bez kości
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyż

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka a’la mexicana

Karkówkę myjemy odcinamy kawałki tłuścinek i kroimy na kawałki (około 7x4 cm) zaprawiamy najlepiej dzień wcześniej - we wszystkich podanych przyprawach i z olejem. Jeżeli nie mamy całej nocy to chociaż 2 godziny w lodówce. Ogórki paprykę i cebule kroimy.
Wszystkie składniki (mięso, warzywa) wrzucamy do rękawu i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 40 min po tym czasie zwiększamy do 220 i jeszcze około 20 min czekamy na karkówkę.
Podajemy z ziemniaczkami, kluseczkami (u mnie śląskie smażone) albo po prostu z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 12.06.2013 07:50
super przepis
rjustysia 10.06.2013 21:03
Taki obiad bardzo mi odpowiada :)
Magda60 10.06.2013 11:28
bardzo dobre
Bernadeta1 10.06.2013 11:02
pyszny taki obiad
Cranberry 07.06.2013 22:39
rewelacja :)
Luka Li 07.06.2013 19:17
Smakowite danie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak