Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karczek z rękawa z pieczarkami, czyli mięsko "palce lizać"

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karczek 1300 g
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
ziemniaki 1 szt
cebula 1 szt
pieczarki 300 g
Rozmaryn suszony Prymat 2/3 łyżeczki
Kurkuma mielona Prymat 1/2 łyżeczki
oliwa 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Sól ziołowa jodowana Prymat 2/3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Karczek z rękawa z pieczarkami, czyli mięsko "palce lizać"

Kroki postępowania

1
Oliwę połączyć ze wszystkimi przyprawami. Umyte mięso dokładnie obtoczyć w przygotowanej marynacie i na noc schować do lodówki.
Krok 1 - Karczek z rękawa z pieczarkami, czyli mięsko "palce lizać" foto
2
Następnie mięso przełożyć do rękawa i dodać obrane i okrojone marchewkę, cebulę, pietruszkę i ziemniaka. Rękaw spiąć i mięso włożyć do piekarnika nagrzanego do temp. 170 stopni. Piec ok. 70 min.
Krok 2 - Karczek z rękawa z pieczarkami, czyli mięsko "palce lizać" foto
3
Następnie mięso wyciągnąć, rękaw rozciąć i dołożyć umyte i grubo skrojone pieczarki. piec jeszcze przez ok. 15-20 min.
Krok 3 - Karczek z rękawa z pieczarkami, czyli mięsko "palce lizać" foto
4
Marchewkę, ziemniaka, pietruszkę i cebulę zmiksować wraz z powstałym sosem.
Krok 4 - Karczek z rękawa z pieczarkami, czyli mięsko "palce lizać" foto
5
Mięso podawać z upieczonymi pieczarkami i jarzynowym, pieczeniowym sosem.
SMACZNEGO!
Krok 5 - Karczek z rękawa z pieczarkami, czyli mięsko "palce lizać" foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 27.04.2016 08:59
pyszny obiad!
fotoviderek 26.04.2016 21:42
Mięsko pierwsza klasa :)
adelajda 26.04.2016 17:07
Smaczne mięsko :)
gosia561 26.04.2016 16:54
apetyczny jest
Ela427 26.04.2016 12:21
dobre jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak