Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karasie z miodem i żurawinami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej roślinny 4 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
żurawina 2 szklanki
miód prawdziwy 3/4 szklanki
sól do smaku
karaś kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Karasie z miodem i żurawinami

1, żurawiny umyć rozgnieść tak żeby wycisnąć sok.
2, Do soku z żurawin dodać miód i zagotować mieszając.
3,karasie oczyścić , wypatroszyć posolić, panierować w mące i usmażyć na oleju.
4,rybę polać sosem z miodowo-żurawinowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 17.09.2015 13:49
Super ryba.
Laila2786 16.02.2013 12:27
wow super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak