Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KAPUSTA ZASMAŻANA NA SOKU BURACZANYM

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mała główka kapusty 1 szt
sok buraczany 1/2 szklanki
śmietana 1/2 szklanki
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
cukier, sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: KAPUSTA ZASMAŻANA NA SOKU BURACZANYM

Wykonanie:
Kapustę oczyścić, poszatkować, włożyć do garnka i zalać sokiem buraczanym. Następnie posolić do smaku i gotować pół godziny. Kapustę wymieszać, dodać masło, śmietanę, mąkę i cukier do smaku. Smażyć na wolnym ogniu następne pół godziny ciągle mieszając. Sok z buraków możemy zastąpić przecierem pomidorowym, podawać z ziemniakami do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 12.09.2013 13:04
Takiej nigdy nie robiłam, ani nie jadłam, ciekawy przepis;)
Renataj 12.09.2013 07:47
Ciekawy pomysł.
Katarzyna59 12.09.2013 07:29
apetyczna,
Pyszota 11.09.2013 22:11
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak