Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta zasmażana Elfi

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

koper 1 pęczek
sól
pieprz
masło 3 łyżki
mąka 3 łyżki
woda 1 szklanka
kapusta 0,5 główki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta zasmażana Elfi

Kroki postępowania

1
Kapustę szatkuję na niezbyt grube paski.
Krok 1 - Kapusta zasmażana Elfi foto
2
W garnku rozpuszczam masło, wrzucam kapustę i zalewam wodą. Mieszam aby nie przywarła i nie przypaliła się do dna garnka. Gotuję (najlepiej pod przykrywką) aż woda wyparuje a kapusta zmięknie - około 25- 30minut.
Krok 2 - Kapusta zasmażana Elfi foto
3
Solę i pieprzę do smaku. Pod sam koniec gotowania dodaję pokrojony na drobno świeży koperek. Mieszam i gotowe! :)
Krok 3 - Kapusta zasmażana Elfi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 31.05.2013 17:50
też mi smakuje taka kapusta
Bernadeta1 31.05.2013 15:13
bardzo lubię młodą zasmażaną kapustę z dużą ilością kopru

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak