Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z koperkiem i cukinią

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 50 dag
cukinie małe 2 szt
koperek 1 pęczek
mąka pszenna 2 łyżki
masło 2 łyżki
olej do smażenia
sól do smaku
ocet winny do smaku

Porada

Kapusta biała zasmażana z zielonym koperkiem i cukinią jest bardzo smacznym dodatkiem do dania z mięsem.

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z koperkiem i cukinią

Kroki postępowania

1
Kapustę białą poszatkować, włożyć do garnka, zalać wodą, zagotować, odcedzić. Następnie wlać odrobinę wrzącej wody i ugotować na pół miękko.
Krok 1 - Kapusta z koperkiem i cukinią  foto
2
Umyte cukinie razem ze skórką pokroić w dowolną kostkę.
Krok 2 - Kapusta z koperkiem i cukinią  foto
3
Koperek umyć i drobno posiekać.
Krok 3 - Kapusta z koperkiem i cukinią  foto
4
Do woka wlać połowę oleju, dodać łyżkę masła, rozgrzać, wsypać cukinię i poddusić (4-5 minut).
Krok 4 - Kapusta z koperkiem i cukinią  foto
5
Z pozostałego masła, oleju i mąki zrobić zasmażkę.
Krok 5 - Kapusta z koperkiem i cukinią  foto
6
Do kapusty dodać cukinię, koperek i zasmażkę, gotować przez kilka minut.
Krok 6 - Kapusta z koperkiem i cukinią  foto
7
Doprawić do smaku octem winnym lub sokiem z cytryny i solą.
Krok 7 - Kapusta z koperkiem i cukinią  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 05.09.2014 23:16
fantastyczny pomysł !!!!!! zabieram przepis :-).
Mysiunia 21.07.2014 18:53
podoba mi się :)
Adamorek 21.07.2014 14:44
fajna przekąska albo dodatek do drugiego dania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak