Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z grochem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 2,5 kg
Liść laurowy suszony Prymat 3
ziele angielskie 3
cebula 2
sól i pieprz
fasola Jaś 1 kg
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat
Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat
mięso wołowe 1 kg
majeranek łyżka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z grochem

Kroki postępowania

1
Fasole moczymy w wodzie przez całą noc. Lejemy wody wiecej niż jest fasoli, gdyż pęcznieje i zabiera wodę.Fasolę płuczemy. Wlewamy nową wodę, dodajemy soli do smaku, gotujemy i dodajemy fasoli. Gotujemy do miękkości, przez ok 2 godziny.
Krok 1 - Kapusta z grochem foto
2
Kapustę kiszoną włożyć do garnka i zalać gorącą wodą. Dodać liście laurowe i ziele, pieprzu i soli, majeranku. Gotowac przez 2 godziny.
Krok 2 - Kapusta z grochem foto
3
Mięso kroje na mniejsze części, podsmażam z pokrojonymi cebulami na oleju do zarumienienia.
Do kapusty dodaje mieso, ktore razem z nią gotuje sie przez okolo 2 godziny. Na koniec dodaje miekką fasolę. Doprawiam calosc przyprawami : do bigosu i do dan z fasoli.
Krok 3 - Kapusta z grochem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 07.08.2015 12:54
nigdy nie jadłam, muszę kiedyś spróbować
paula191919 06.08.2015 16:02
wygląda wyśmienicie i bardzo apetycznie
Stenka 16.02.2015 14:31
straczy na parę dni
Milka100 16.02.2015 12:52
Pyszne danie, uwielbiam je

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak