Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta czerwona z chrzanem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

kapusta czerwona 1 główka/mała
jabłko winne 2 szt
chrzan tarty 3 łyżki/ ( może być ze słoiczka)
sok z cytryny z 1 cytryny
orzechy włoskie 2 łyżki/posiekane

Lista składników

Składniki na sos:
olej 5 łyżek
ocet 3 łyżki
miód płynny 1 łyżka
musztarda 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta czerwona z chrzanem

Wykonanie:
Kapustę drobno poszatkować przelać wrzątkiem, zagotować, odcedzić i przelać zimną wodą. Wszystkie składniki na sos razem połączyć, dodać do kapusty razem ze startymi jabłkami, sokiem z cytryny i orzechami. Dokładnie wymieszać wszystkie składniki i schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak