Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta czerwona kwaszona z borówkami do słoików

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 kg
sól 1,5 dag
Kminek lub koper
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta czerwona kwaszona z borówkami do słoików

Wykonanie:
Kapustę oczyścić poszatkować i wymieszać w misce z solą. Wkładać do wyparzonych słoików przesypując umytymi owocami. Słoiki ustawić na talerzu w ciepłym miejscu i kiedy sok i piana zaczną się wydobywać spod pokrywki słoiki otworzyć kapustę przekłuć kilka razy cienkim nożem i powtórnie zamknąć . Kapusta jest najlepsza do spożycia po 10 dniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

27.08.2013 21:33
oooooooooooo :) intrygujące!
Jadwiga/Jaga85 23.08.2013 22:51
Takiego połączenia nie jadłam!ciekawe!
Anna169Hosz 23.08.2013 20:20
Dziwna potrawa...ciekawe jak smakuje taka kapusta?
Sylwia26 23.08.2013 20:09
fajny pomysł :)
Pyszota 23.08.2013 19:53
super połączenie
iwi 23.08.2013 19:48
Fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak