Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak wg Gosi

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 500 gram
kości schabowe 300 gram
marchewka 1 duża
przyprawa uniwersalna Kucharek
sól
ziemniaki 4 średnie

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak wg Gosi

Kroki postępowania

1
Kości wkładamy do garnka, zalewamy wodą i dodajemy sól oraz przyprawę uniwersalną Kucharek. Gotujemy do momentu, aż mięso na kościach będzie miękkie, po czym wyciągamy kości i obieramy z mięsa.
Krok 1 - Kapuśniak wg Gosi foto
2
Do wywaru dodajemy obraną i startą na tarce o dużych oczkach marchewkę oraz lekko odciśniętą z soku kiszoną kapustę.Gotujemy ok. 10 minut.
Krok 2 - Kapuśniak wg Gosi foto
3
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy z mięsem do zupy. Całość gotujemy do momentu, aż warzywa będą miękkie. Porcję zupy wylewamy na talerz.
Krok 3 - Kapuśniak wg Gosi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula191919 21.08.2014 18:47
Oj wpadne do ciebie na kapuśniaczek ; ))
Kikiriki 09.07.2014 09:18
ale bym zjadła...
Lidzia 08.07.2014 06:46
Lubię kapuśniaczek.
Kejti 08.07.2014 00:20
Pyszna zupka :-)
fotoviderek 07.07.2014 13:32
Kapuśniak uwielbiam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak