Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak po Wiedeńsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 1/2 główki
ziemniaki 5 szt.
cebula 1 szt.
parówka wędzona 20 dag
mąka 1 łyżka
tłuszcz 1 łyżka
kostka rosołowa 1lub 2 szt.
sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak po Wiedeńsku

Wykonanie:
Ziemniaki kapustę oczyścić opłukać, pokroić i zalać dwoma szklankami wody i zagotować następnie wrzucić kiełbasę ,liść laurowy i gotować jeszcze 5 minut. Cebulę obrać pokroić i zrumienić na tłuszczu z mąką , zasmażkę dodać do zupy .., doprawić do smaku. Podawać z pieczywem, można kiełbasę pokroić w słupki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 09.09.2013 08:02
super przepis
19.03.2013 18:31
lubie taką kuchnię polską! świetny przepis
paulina2157 14.03.2013 20:18
takiej wersji kapuśniaczka nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak