Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak -a la kasyno-

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusty białej 50 dag
wywaru 1,5 L
pieczarek 8 szt
mąki 3/4 szkl
tłuszcz
jajko
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
majeranek
twaróg 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak -a la kasyno-

Kapustę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usuwając głąb i grube nerwy, zalać wywarem, gotować. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć. Mąkę przesiać na stolnicę, wbić jajko, zagnieść twarde ciasto, potem zetrzeć na tarce o dużych otworach, dodać do kapusty pod koniec gotowania, razem z pieczarkami i ugotować do miękkości. Zupę doprawić do smaku, wyporcjować, włożyć pokrajany w kostkę twarożek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak