Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuściana na indyczym filecie

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z indyka 20 dag
kapusta kiszona 35 dag
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
ketchup pikantny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuściana na indyczym filecie

Kroki postępowania

1
Kapustę szatkujemy, przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy przez 30 minut, odcedzamy.
Krok 1 - Kapuściana na indyczym filecie foto
2
Marchewkę i pietruszkę obieramy kroimy w kosteczkę.
Krok 2 - Kapuściana na indyczym filecie foto
3
Filet z indyka kroimy w mniejsze paski. Mięso zalewamy wodą i gotujemy przez 15 minut, ściągamy szumowinę
Krok 3 - Kapuściana na indyczym filecie foto
4
Do wywaru dodajemy marchewkę z pietruszką, dodajemy sól i pieprz gotujemy 10 minut,
Krok 4 - Kapuściana na indyczym filecie foto
5
Następnie dodajemy kapustę i całość gotujemy przez 15 minut.
Krok 5 - Kapuściana na indyczym filecie foto
6
Na koniec dodajemy majeranek i ketchup - zagotowujemy i podajemy.
Krok 6 - Kapuściana na indyczym filecie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gracer 03.05.2014 11:52
dietetycznie u Ciebie
2milutka 29.04.2014 07:56
pięknie wygląda na tym talerzu:)
w mojej kuchni 29.04.2014 00:37
ale pyszne danie podano..
Bernadeta1 29.04.2014 00:36
dawno nie robiłam a Twój tak pysznie wygląda że narobiłaś mi smaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak