Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanie w naleśniku

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

naleśniki 3 szt
kania 3 szt
żółty ser 3 plastry
jajko 2 szt
przyprawa kuchenna
Bułka tarta klasyczna Prymat
pieprz
ketchup
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kanie w naleśniku

Kanie szybko opłukać, osuszyć. Jajka roztrzepać z łyżką wody i przyprawą kuchenną. Całe kapelusze kani panierować w jajku i tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju. Kapelusze kani muszą być mniejsze od naleśników. Na każdy naleśnik położyć plaster sera i kapelusz kani. Oprószyć pieprzem i zawinąć w roladkę. Położyć zawinięciem do dołu. Obciąć końce naleśnika. Obtoczyć naleśnikową roladkę w ketchupie i tartej bułce. Obsmażyć ze wszystkich stron na oleju. .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 21.09.2015 19:49
fajna propozycja
katarzynka455 18.02.2013 17:13
pomysłowe danie
Anna169Hosz 15.02.2013 21:15
Ciekawe danie.
EWI 08.02.2013 21:34
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak