Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanie panierowane

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

kanie 3 sztuki (duże)
sól i pieprz

Panierka

mąka pszenna
jajko 1 sztuka
mleko 2-3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat

Dodatkowo

tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kanie panierowane

Kapelusze grzybów należy dokładnie umyć i osuszyć.
(Można też wymoczyć w mleku.)
Następnie każdą kanię oprószyć solą oraz pieprzem i kolejno obtoczyć z mące, jajku roztrzepanym z mlekiem, a na końcu w bułce tartej.
Smażyć obustronnie na rozgrzanym maśle/oleju - do momentu aż będą miękkie i przyrumienione.
Najlepiej smakują bezpośrednio po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Diana Rusiłowicz 02.11.2016 01:12
Prosto i pyyysznie :)
Diana Rusiłowicz 01.11.2016 00:54
Fakt, rewelacja w smaku :)
IwonaKa 31.10.2016 21:03
tak dawno nie jadłam kani,a są takie pyszne
Diana Rusiłowicz 31.10.2016 00:30
To podeślę dwie. Są przepyszneee!
adelajda 30.10.2016 14:31
zabieram jedną.....nigdy nie jadłam kani ....
magdow 30.10.2016 14:15
a myślałam że to kotlet ;p, ja też lubię kanie
mysza75 30.10.2016 10:12
bardzo lubię takie kanie
Wacław 30.10.2016 09:42
bardzo pyszne
Babeczka35 30.10.2016 07:20
Nie pamiętam kiedy jadłam. Pysznie wyglądają.
Diana Rusiłowicz 30.10.2016 00:47
Prosto, ale zawsze smacznie :)
gusia1000 30.10.2016 00:03
Zawsze dobre.
MałaMi89 29.10.2016 23:54
Dawno nie jadłam, a... uwielbiam :D
halina17 29.10.2016 22:19
Uwielbiam kanie smazone pysznosci
RenataZ-et 29.10.2016 22:14
uwielbiam taką wersję
Futka 29.10.2016 21:50
O jak ja uwielbiam takie kanie :) Mniam
mirosława4 29.10.2016 21:49
bardzo je lubimy :)
MAR3STA 29.10.2016 21:37
Smaczne grzyby

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak