Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapkowa pasta paprykowa z prażonymi pestkami dyni

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryki czerwone 3 duże
ziemniak 1 duży
ząbek czosnku 2 szt
suszone pomidory 6
sól
pieprz
oliwa 2-3 z suszony pomidorów
sos chili (słodki)
pestki dyni 2 prażone

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapkowa pasta paprykowa z prażonymi pestkami dyni

Paprykę można obrać ze skórki, choć moim zdaniem jest to zbyteczne. Paprykę, czosnek i ziemniaka kroimy w drobną kostkę. Warzywa smażymy na odrobinie oleju do momentu aż staną się miękkie. Całość przekładamy do wysokiego naczynia i kiedy przestygnie blendujemy. Dodajemy suszone pomidory, pestki dyni oraz przyprawy i całość jeszcze raz dobrze miksujemy. Pastę podajemy schłodzoną. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 01.10.2013 16:56
Fajna pasta, muszę taką zrobić.
msmors 01.10.2013 12:00
z tego będzie pyszna kanapka
Megg 01.10.2013 09:50
bardzo ciekawa pasta i na pewno smaczna
Habibi 01.10.2013 09:16
Dzięki za przypomnienie tematu ;) Robiłam podobną pastę z papryką i słodkimi ziemniakami :) Rewelacyjnie smakuje nie tylko do kanapek, ale i jako dip do pieczonych ziemniaków czy warzyw.
Olga_SK 01.10.2013 07:10
To może być zaskakująco dobre :)
sylwia_mc 01.10.2013 06:58
na pewno będzie smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak