Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapki wiosenne z rukolą na zielono

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczywo 2 kromki
rukola kilka liści
ogórek zielony gruntowy
szczypior kilka szt.
natka pietruszki do smaku
serek homogenizowany 1-2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Porada

Natkę pietruszki można zastąpić młodymi listkami selera naciowego lub małymi gałązkami koperku. *Zamiast twarożku do posmarowania pieczywa można użyć majonezu, masła albo pasty jajecznej.

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapki wiosenne z rukolą na zielono

Kromki chleba posmarować twarożkiem homogenizowanym. Listki rukoli, natkę pietruszki i szczypiorek opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem.
Ogórka razem ze skórką pokroić wzdłuż na plasterki. Od natki pietruszki oderwać łodyżki pozostawiając same listki.
Na każdej kromce ułożyć listki rukoli, a na niej plastry ogórka - lekko posolić, wierzch posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem i przybrać całymi listkami zielonej pietruszki.
Podawać od razu po przygotowaniu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta53 05.05.2015 15:02
też takie lubię:-}
Justi2401 27.04.2015 12:03
Ale świetne, zielone i wiosenne śniadanko :)
Wacław 27.04.2015 10:45
pysznie,wiosennie i kolorowo sie zrobiło :-)
Aleksandra/Olcia 27.04.2015 10:25
apetyczne mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak