Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapka z pikantną pastą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczywa tostowego razowego 1-2 kromki
wątrobianki cielęcej 60 g
cebuli posiekanej 1 łyżeczka
masła 1 lyżeczka
trybuli 20 g
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapka z pikantną pastą

Kromki pieczywa zrumienić w tosterze lub piekarniku. Całą kromkę przekroić po przekątnej, wątrobiankę wymieszać z masłem. Dodać posiekaną cebulę.
Trybulę opłukać, osuszyć, 3 gałązki odłożyć. Od pozostałych gałązek oderwać listki, posiekać, wrzucić do pasty.
Pieczywo posmarować przygotowaną pastą. Ziarenka pieprzu zgnieść, posypać kanapki. Udekorować odłożoną trybulą. Natychmiast podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 16.02.2013 08:02
No rzeczywiście, przepis tak warty polecenia że hej... ;/ Mogę się założyć, że użytkownik podający ten przepis nigdy tej pasty nie jadł już nie mówiąc o tym, aby ją sam przygotował

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak