Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapka amerykańska

5.0
(28)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Nam babcia robiła schabowe i pierogi, a mieszkańcom USA hot dogi. Dlatego komponując kanapkę amerykańską, pierwsze co mi przyszło na myśl, to parówka w bułce. Ta wersja jednak ma coś, czego inne nie maja, aromatyczną, pikantną i wyrazistą w smaku musztardę z dodatkiem whisky, która nadaje jej niepowtarzalnego aromatu i słodyczy. Dzięki temu prostemu dodatkowi, zwykła kiełbaska w bułce nabiera zupełnie nowego charakteru.

Składniki:

bułka do hot-dogów 1 sztuka
kiełbaska 1 sztuka
ogórek konserwowy Smak 4 sztuki
Musztarda z whisky Prymat 2 łyżki
ser cheddar 20 gramów
pomidor 3 plastry
cebula 3 plastry

Porada

JEŻELI NIE LUBISZ KIEŁBASEK MIĘSNYCH, TO Z ŁATWOŚCIĄ MOŻESZ JE ZASTĄPIĆ PIECZONĄ MARCHEWKĄ

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapka amerykańska

1. Na rozgrzanej patelni grillowej podsmaż dobrej jakości kiełbasę hot dogową do momentu uzyskania charakterystycznych ciemnych pasków.

2. Kiedy kiełbasa jest już gotowa, na tej samej patelni podgrzej bułkę.

3. Kiedy wszystko jest gotowe do bułki włóż kiełbasę, dodaj pokrojonego ogórka, cebule oraz pomidora.

4. Całość polej lekko ostrą musztardą z whisky i posyp serem oraz prażoną cebulką.

Chcesz więcej pysznych przepisów na kanapki? 

POBIERZ EBOOKA

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak