Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior opiekany według mojej mamy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 sztuka
jajko 2 sztuki
mąka pszenna
Bułka tarta klasyczna Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna
Sól morska ziołowa Prymat w młynku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior opiekany według mojej mamy

Kalafior myjemy, gotujemy w osolonej wodzie al dente. Nastepnie odcedzamy, dzielimy na rozyczki. Czekamy az woda odparuje, lekko osuszamy. Rozkladamy na osobne talerze make, roztrzepane jajko wymieszane z kucharkiem i sola oraz bulke tarta. Panierujemy raz w mace, raz w jajku i ponownie w mace i jajku i na koncu w bulce tartej. Smazymy na zloty kolor ze wszystkich stron.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 29.05.2014 22:42
Smakowity kalafiorek::)
migotka28 29.05.2014 22:34
ale apetyczny ten kalaforek
Aleksandra/Olcia 29.05.2014 19:48
mniam super
cukiereczek 29.05.2014 17:01
lubię taki kalafior
Milka100 29.05.2014 15:10
on jest po prostu pyszny
kriko 29.05.2014 14:23
pyszny kalafiorek
halinah 29.05.2014 14:07
mam terach ochotę na kalafior mimo, że już jestem po obiedzie :)
Zdzisław 29.05.2014 13:28
podobnie robie bo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak