Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kakaowiec z gruszkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1/2 kostki margaryny
2 jaja
2 łyzki kakao
1 szklanka mąki
1/2 szklanki cukru
2 łyżeczki cukru waniliowego
1/4 szklanki mleka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 gruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Kakaowiec z gruszkami

Kakao, cukry, margarynę i mleko podgrzewamy do całkowitego połączenia składników. Studzimy.

Do wystudzonej masy dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia po trochu i jajka w całości. Mieszamy mikserem, tylko do momentu połączenia składników.
Wylewamy na tortownice i układamy obrane gruszki.
Należy piec w 170* około 50 minut. Lub do suchego patyczka.


Na drugi raz gdy będę piekła dodam do ciasta mniej cukru, gdyż gruszki dają bardzo dużo słodyczy.
Przepis jest na małą tortownice o średnicy 16 cm.
Polecam gorąco :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Diana Rusiłowicz 15.02.2017 00:33
Pychota....!
Ewa Wojtaszko 13.02.2017 12:38
apetycznie ciacho :)
Marcepanowy kącik 28.01.2017 15:02
Dziękuję moi drodzy :)
ania2610 27.01.2017 17:54
wygląda świetnie, smakuje pewnie też wspaniale :)
Edita 27.01.2017 08:18
fajny przepis
Krystyna32 27.01.2017 07:55
pyszne ciasto
bogusia 82 26.01.2017 21:07
pięknie wygląda :)
Krzysztof15 26.01.2017 19:59
super ciacho
cukiereczek 26.01.2017 19:26
wow ale rewelacja
Bernadeta1 26.01.2017 19:04
pysznie się prezentuje
Beatris 26.01.2017 18:37
Wygląda przepysznie, z chęcią zjadłabym kawałeczek :)
KORAL 26.01.2017 18:18
Bardzo efektowne :)
anka1988 26.01.2017 17:08
uwielbiam wszelkie wypieki z ciastami
AZgotuj 26.01.2017 15:17
ostatnio jestem fanką gruszek. Wspaniałe ciasto:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak