Przepis i sposób przygotowania na: Jogurtowo - galaretkowy deser
Owoce z kompotu truskawki, porzeczka czarna odsączyć na sitku. Jogurty 3 sztuki po 220 gram.
Galaretkę leśne owoce wymieszać w 1/2 szklanki gorącej wody, wlać do jogurtu naturalnego i czarnej porzeczki, wymieszać i wlać do formy silikonowej 25x25 cm, na tężejącą masę wyłożyć herbatniki, do lodówki schować.
Galaretkę cytrynową wymieszać w 1/2 szklanki gorącej wody i wlać do jogurtu, wymieszać i lekko tężejącą wylać na herbatniki, na wierzchu ułożyć herbatniki i do lodówki.
Galaretkę pomarańczową wymieszać w 450 ml gorącej wody, wymieszać z truskawkami i tężejącą wylać na herbatniki, schować do lodówki.
Zimną śmietanę ubić dobrze z pudrem cukrem i śmietan fixem, wyłożyć szprycką na galaretkę, chować do lodówki.