Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jeżyny pieczone w cieście

5.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 110 g
mąka tortowa 260 g
proszek do pieczenia 4 szt
cukier puder 170 g
mleko 335 ml
sól 1 szczypta
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/2 łyżeczki
jeżyny 3 szklanki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Jeżyny pieczone w cieście

Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 190 stopni. Masło roztapiamy i wylewamy na spod formy do pieczenia (użyłam formy o wymiarach 30×22). W misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, sól i cukier puder. Dodajemy mleko i energicznie mieszamy aż składniki się dobrze połączą. Ciasto wylewamy bezpośrednio na masło i układamy jeżyny. Całość posypujemy gałką muszkatołową i pieczemy ok. 30-45 minut aż ciasto się ładnie zarumieni.

Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem można podawać z lodami waniliowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

VioletoweKucharzenie 17.08.2015 10:09
oj zjadłabym, cudowne!
Ewa Wojtaszko 16.08.2015 22:01
kuszące zdjęcie,,,
dollce 16.08.2015 20:49
pyszności ;)
tomek18 16.08.2015 15:45
bardzo smaczne ciasto
mikrusiak 16.08.2015 13:37
fajne ciasto :)
RenataZ-et 16.08.2015 09:57
super deserek :)
jagoda5913 16.08.2015 09:32
Pyszne do kawy
Agnieszka-87-25 16.08.2015 09:12
wysmienite jest
Maridka19 16.08.2015 08:58
Ale pyszności :)
ben-ka 16.08.2015 08:39
A mnie jeżyny bardzo obrodziły....ciasto będzie:)
patryska76 15.08.2015 23:20
piękne zdjęcia! :)
norweska20 15.08.2015 22:17
apetycznie i smacznie
Łukasz15 15.08.2015 22:08
Pyszniutkie ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak