Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jesienny szpinak z owocami i świeżymi orzechami włoskimi.

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak /młode listki/ 2 garście
nektaryna 1 szt
arbuz kawałek
maliny świeże 0,5 szkl
miód płynny 2-3 łyżki
orzechy włoskie 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jesienny szpinak z owocami i świeżymi orzechami włoskimi.

Listki szpinaku obrać ,dokładnie umyć i osuszyć.Nektarynę obrać z skórki i pokroić w plasterki.Arbuz oczyścić z pestek i pokroić w kostkę.Maliny oczyścić z szypułek,umyć i dobrze osuszyć z nadmiaru wody.Orzechy(świeże ) obrać z żółtej skórki.Na talerz wyłożyć szpinak ,arbuz,maliny,plasterki nektaryny i posypać pokruszonymi orzechami.Przed podaniem polać płynnym miodem.
Orzechy mają być świeże takie z żółtą skórką do obierania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 04.07.2014 19:50
fajne połączenie składników, smacznie i zdrowo
Grażyna13 10.01.2014 13:57
Podoba mi się :)
Katarzyna59 11.12.2013 14:11
przepyszny,
junox 10.06.2013 14:09
pomysłowo i smacznie:)
IZABELA29 14.12.2012 08:38
apetycznie podane
kuklik 14.11.2012 13:52
zaciekawił mnie smak
anemon 07.10.2012 14:19
Wspaniała kompozycja kolorystyczna i smakowa.
alaaa 20.09.2012 22:18
smakuje wyśmienicie dodatek miodu sprawdził się rewelacyjnie
polly66 20.09.2012 21:07
jak ładnie się prezentuje, ciekawe jak smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak