Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaskółcze gniazda

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
jajko 6 szt
sól i pieprz do smaku
majeranek do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
olej do smażenia
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jaskółcze gniazda

5 jajek ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupek. Cebulę obrać i drobno posiekać. Mięso mielone wymieszać z cebulę, dodać 1 surowe jajko i 3 łyżki bułki tartej. Całość doprawić solą, pieprzem oraz majeranek i dokładnie wymieszać. Jajka obłożyć mięsem mielonym i smażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 30.08.2017 19:53
Bardzo pięknie wyglądają!
bietka 27.08.2017 13:21
Pięknie się prezentują :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak