Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jarzynowa galaretka z agar-agar

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

agar-agar 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
sól
ekstrakt z drożdży
wywar z jarzyn 1 l
pomidor
zielony groszek

Przepis i sposób przygotowania na: jarzynowa galaretka z agar-agar

agar-agar mieszam z letnim wywarem, ogrzewam powoli , aż do całkowitego rozpuszczenia. Dodaję sok z cytryny i przyprawiam. Do płaskiego naczynia wlewam trochę krzepnącej galaretki. Pozostawiam do stężenia w chłodnym miejscu. Pomidor, ogórka i jajo kroję na cienkie plasterki. Nakładam pierwszą warstwę jarzyn i jaja, zalewam galaretką i ponownie zostawiam do ostudzenia. W ten sposób nakładam kolejne warstwy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sznycel 21.08.2012 22:28
agar-agar kupuję w aptece

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak